zaterdag 27 december 2014

(Rare) collecties

Wat sparen kinderen tegenwoordig? En wat sparen volwassenen? Kinderen sparen van alles, en sommige volwassenen sparen wat vreemde producten. Hieronder een top 3 van gekke collecties:

1. Vic Clinco heeft de grootste collectie van hete sauzen. De duurste saus die hij ooit gekocht heeft was vierhonderd dollar.
2. Paul Brockman spaart jurken voor zijn vrouw, hij kiest de jurken zelf uit. Intussen staat de teller op 55.000 jurken 
3. Chris Reid hij spaart waterpistolen. Hij heeft de grootste, en coolste collectie!

Vic Clinco

vrijdag 26 december 2014

Diddl en zijn vriendjes

Ik was verslaafd aan het sparen van de Diddl blaadjes. Meerdere mappen heb ik vol en samen met mama heb ik Marktplaats afgestruind naar de 'zeldzame' witte blaadjes. Ik was niet de enige, vriendinnen van mij spaarden de blaadjes ook!

donderdag 25 december 2014

Het is meer dan alleen muziek

Vandaag mag ik gastbloggen voor Kelly! Ik voel me vereerd. Ik ben Rowena, 20 jaar en Kelly en ik zitten vaak op dezelfde (golf)lengte, letterlijk en figuurlijk. Ik hou van series, Disney films en shoppen, maar het allermeeste van muziek. Live muziek wel te verstaan, want ik ga graag naar concerten. Deze concertkaartjes spaar ik en inmiddels heb ik al een hele verzameling. Waar? Op mijn muur.


Scoubidou touwtjes knopen

Bron
Wie kent ze niet, de plastic touwtjes die je kon knopen. De Scoubidou touwtjes waren enorm populair in 2004. De touwtjes waren soepel en waren verkrijgbaar in enorm veel kleuren en maten. Ik was altijd enorm blij met mijn glinsterende  touwtjes!

woensdag 24 december 2014

Draaien maar!

Hallo, ik ben Kim de Waal en ik spaar muntjes uit landen waar ik ooit geweest ben. Niet van die geldmunten waar het land op staat, maar muntjes die je zelf kunt maken. Wie kent ze niet? Tenminste, ik mag hopen dat iedereen ze kent, want als jij nog nooit een eigen muntje hebt gemaakt, dan heb je behoorlijk wat gemist in je leven. Let me tell you why...

Flippo's

Een flippo is een schijfje waarop verschillende stripfiguren waren afgebeeld en dat gratis bij de chips van Smiths zat. De flippo werd door iedereen gespaard, maar was bij kinderen op de basisschool enorm populair. Wij hadden vroeger een map vol flippo's, maar niemand weet wat er met die map gebeurd is.

dinsdag 23 december 2014

Feline spaart kookboeken

Deze week zijn enkele gastbloggers aan het woord! Wat sparen zij, en waarom? De eerste blog is van Feline. Zij studeert communicatie en woont op kamers in Eindhoven. 

Kookboeken

Behalve geld, spaart iedereen wel iets. Zo ook ik. En dat terwijl ik helemaal niet van plan was iets te gaan sparen. Het overkwam me. Op die bewuste dinsdagochtend in de Xenos. Daar stonden ze allemaal uitgestald: kookboeken. Ik werd er naartoe getrokken, ik zou en moest even kijken. Ik was immers net op kamers gegaan en moest mezelf toch in leven houden, dus waarom dan niet met lekkere gerechten. En zo begon het. 

Gotta catch em all

Pokémon is een mediafranchise van Nintendo en werd rond 1995 gecreëerd door Satoshi Tajiri. Oorspronkelijk was het een spel voor de Game Boy. 


Bron
Pokémon is het op een na beste game franchise ter wereld. De franchise bestaat uit meer dan het spel voor de Game Boy. Het bestaat onder andere uit spellen voor diverse Nintendo-platforms, de populaire televisieserie en de speelfilms, de bekende ruilkaarten en er is ook kleding van gemaakt. 

maandag 22 december 2014

Week van de rage!

Toen ik vroeger klein was heb ik verschillende dingen gespaard. Sommige spullen die ik gespaard heb waren een rage, sommige spullen waren wat blijvender. Herinneren jullie de boekjes voor de euro nog? Verschillende landen kregen de euro en je kon de munten per land sparen! Ik had het boekje vol. Had inderdaad. Het was een mooi bedrag voor later, maar ik besloot om er van te gaan winkelen. Geld moet rollen, toch?

Of spaarde je toch liever de Pokémon kaartjes of de flippo’s?  Deze week komen er artikelen online over de bekendste rages van vroeger. En een aantal gastbloggers vertellen wat ze nu sparen!

Nieuwsgierig geworden naar de artikelen van deze week? Volg me op Bloglovin’ en mis geen enkel artikel!

Bron

zondag 21 december 2014

“Dolfje Weerwolfje”

Wie heeft er vroeger niet de boeken van Dolfje Weerwolfje gelezen? Of de avonturen van Rooz en Neus in de Hoe overleef ik….  serie.

Bron
“Niet te lang lezen hé” riep mama als ik ging slapen. Uren kon ik lezen, en ik dacht altijd dat mam het niet in de gaten had. Dom natuurlijk, mama’s hebben alles in de gaten. Mijn lichtknopje maakt een geluid als hij aan of uit gaat en er kwam licht onder de deur uit. Ik sliep dus nog niet.

In deze tijd lees ik nog steeds graag, ik doe het alleen minder. Hoeveel plezier het me vroeger gebracht heeft, het lukt me nu gewoon niet goed. Er liggen altijd boeken op mijn nachtkastje en in de kast staan nog tientallen boeken die ik nog niet gelezen heb. Het starten met lezen en de eerste paar hoofdstukken vind ik het moeilijkste. Als ik eenmaal in het boek zit, kan ik het niet meer weg leggen. Maar dat komt niet vaak voor. Ik kies toch altijd voor de laptop, tablet of telefoon. Nog even Facebook checken of  foto’s kijken op Instagram.