zaterdag 6 december 2014

"Pak maar in, het is een cadeautje"

Als Disney niet zou bestaan, dan ik ook niet. Oké, misschien iets te overdreven, maar er zit een kern van waarheid in. Als ik vrolijk, verdrietig, boos, zielig of ziek ben, is een Disney film kijken het beste medicijn.

De eerste keer dat ik een Disney film kocht, schaamde ik me.  Ik als volwassen vrouw, neuzend tussen de kinderfilms. Gelukkig staan de Disney films vaak bij elkaar en hoef ik niet te zoeken tussen Dora of films van de Teletubbies.  Na uren zoeken vertrok ik met een big smile naar de kassa. Ik had voor Tarzan gekozen.

Bij de kassa aangekomen scande de duivel de dvd. “Dat kinderen Disney leuk vinden is prima, het zijn nu eenmaal sprookjes. Maar oudere mensen moeten beter weten. Het leven blabla is geen blabla sprookje. Bla bla het is  blabla hard blabla werken”,  vertelde ze bitter. Na haar geratel vroeg ze met een gemeen lachje of de DVD voor mezelf was. “Pak maar in, het is voor mijn nichtje”, mompelde ik. Nog net niet in tranen. 

Gelukkig kon ik mezelf troosten, door thuis gelijk Tarzan aan te zetten. Met een mok thee en een stuk chocolade voor het verdriet. (Of gewoon omdat het kan)

Liefs,
Kelly

Bron

vrijdag 5 december 2014

Totally Spies en de Laser Lipstick

Ook ik heb vroeger mama's hakken gepast, mijn lippen gestift en mama's mooiste jurk aan gehad. De schoenen en de jurk veel te groot en de lippenstift uitgesmeerd over mijn hele gezicht. Maar waarom? Ik wilde groot zijn, ouder zijn. Ik wilde langer opblijven en de film afkijken . Ik wilde net als de oudere klasgenootjes zijn, doen zoals de meiden uit de hogere klassen. Ik wilde ook mee kunnen praten over make-up en BH's.

Terwijl ik tot en met mijn zeventiende, met trots en zonder schaamte, heb buiten gespeeld, spelen de kinderen van nu niet meer buiten. Zij 'hangen' buiten. Speelde ik nog met de Barbies en Lego, spelen zij tegenwoordig op de computer of telefoon.

De wereld waar in kinderen nu leven verandert, en de kinderen ook. Ze staan onder druk door de media en de maatschappij van nu. Het leven gaat zo snel, de kostbare jaren van de kindertijd gaan verloren. Kinderen willen niet meer gezien worden als kinderen. 

Ik ben wel eens jaloers geweest op vriendinnen die er ouder uit zagen, mij schatte ze op mijn achttiende nog twaalf jaar oud. Maar daardoor heb ik wel langer als kind kunnen genieten. Kind zijn is geweldig! Want zeg nu zelf, er is toch niks leuker dan het naspelen van Harry Potter, Totally Spies of Rocket Power?*

Lieve groetjes,
Kelly

* Er is niks beters dan de geknutselde Laser Lipstick, de veger als vliegende bezem en takken als toverstaf!

bron


dinsdag 2 december 2014

P.s. Vergeet je zwemkleding niet


Weet jij nog hoe het was om elke dag na school af te spreken met je beste vriendje, dat je mocht buitenspelen totdat de straatlampen aan gingen en dat je uren kon spelen met je Barbies?

Of dat je niet wist wat je ging doen op het kinderfeestje, maar dat je wel je zwemkleding mee moest nemen en dat je niet kon slapen de dag voordat je op schoolreisje ging?  Weet jij nog hoe gelukkig je was als kind?

Ik ga de komende weken bloggen over hoe het is om weer kind te zijn. Ik geef tips, vertel je mijn visie en ga dingen ondernemen! Ik ga je laten zien dat het oké is om je soms als kind te gedragen en dat je je er niet voor hoeft te schamen! 

Houd mijn blog dus in de gaten voor meer!

bron 

XO,
  Kelly

Hi there!


That's me!
Ik ben Kelly en ik ben 22 jaar oud en woon in een klein dorpje. Ik studeer Communicatie in Eindhoven.  Ik ben altijd vrolijk, blij en enthousiast. Ik doe random dingen en ben altijd in voor gezelligheid! Ik ben dan wel 22 jaar oud maar ik voel me vaak niet ouder dan vier of zes of acht jaar. Ik kan enorm genieten  van alles wat met Disney te maken heeft, al ben ik nog nooit in Disneyland geweest. Iets wat hoog op mijn Bucketlist staat!

Hier onder vind je nog wat weetjes aan de hand van de bekende vragen uit vriendenboekjes.

Naam:  Kelly van Santvoort       
Leeftijd: 22 jaar
Geboortedatum: 02-10-1992
Kleur haar: Donkerblond
Kleur ogen: groen/grijs/bruin
Ik kan echt niet leven zonder: Nutella en series

Voor dit gerecht kun je mij wakker maken: Frietjes met biefstuk
Bijna niemand weet dat: Ik gek ben op tekenen en vroeger veel Manga heb getekend
Deze persoon zou ik voor één dag willen zijn: Ellen Pompeo (Actrice in Grey’s Anatomy)
Wat mis je uit je jeugd?: Buiten spelen
Deze drie dingen neem ik mee naar een onbewoond eiland: Papier, potloden en mijn muziek

Mijn favoriete
Boek: Alles van John Green
Film: The Holiday
Serie: Grey’s Anatomy, Game of Thrones en Friends
Muziek: 1989 – Taylor Swift
Kleur: Geel

Favoriete quote:
Everything is walking into the soup & Als Nutella niet zou bestaan, zou ik ook niet bestaan.



Toedels,
Kelly